Když uvaříte jídlo, imunitní systém reaguje jako kdyby to byl toxin. Většina lidí o tom neví...
Studie ukazují, že i pokud jen lehce podusíte jídlo, přijdete o enzymy v něm.
Jasná věc je, že v jídle jsou živé enzymy, živí dělníci. Které pomáhají tělu s trávením a použitím živin, které jsou v něm.
Takže každý by měl jíst syrové jídlo. Když uvaříte jídlo, imunitní systém reaguje jako kdyby to byl toxin. Většina lidí o tom neví...
Krev se dostane do stavu zažívací leukocytózy. Kdy se aktivují bílé krvinky. Proti jídlu, které jste snědli.
Pravděpodobně proto, že proces vaření mění strukturu jídla takže ho tělo nedokáže rozpoznat, takže tělo se k němu chová jako k toxinu.
(Pokud půjdete na krevní testy, bíle krvinky budou mít zvýšenou hodnotu např. v době,kdy máte v těle zánět - např. nachlazení - tedy, tělo po teplé stravě reaguje tak, jako byste měli v těle zánět).
To není dobré, aby se naše tělo chovalo k jídlu jako k toxinu, jídlo nás má přeci nejen nasytit, ale dodat i vitaminy.
Švýcarský doktor Paul Kouchakoff, který ukázal v roce 1930, že pokud budete jíst jídlo, která má víc než 51% vařeného jídla, vaše tělo se k němu bude chovat, jako by bylo napadeno cizím organismem.
Doktor Kouchakoff byl první, kdo ukázal, že pokud 51% vašich jídel bude syrových, tak nebudete mít žádnou leukocytózu. Nebudete mít žádnou reakci bílých krvinek.
Takže váš imunitní systém nebude aktivován falešným poplachem.
Protože se dnes potýkáme s tolika problémy imunitního systému, měli bychom zajistit, aby alespoň 51% každého jídla, které máme, bylo syrových.
Abychom nepřetěžovali už tak přetížený imunitní systém. Jak můžete postavit budovu, která má vydržet sto let, když budete používat špatné cihly? Stejné je to i s vaším tělem. Jak můžete čekat, že vaše tělo vydrží dlouhý a skvělý život, pokud do něj nebudete dávat správné stavební kameny.
Každý ví, že jsme to, co jíme když budeš jíst odpad, dostaneš odpad. Přemýšlejte o tom, jako o chronické podvýživě. To je důvod, proč jsou lidé unavení.
Neměli by jste být odpoledne unavení. Měli by jste být ožilí a rozechvělí.
Institut Maxe Plancka zjistil, že 50% bílkovin je zničeno, pokud jídlo uvaříte. Tím pádem rostlinné bílkoviny ze super-jídel budou klíčová jídla budoucnosti. Protože můžeme získat všechny bílkoviny z těchto zdrojů.
Po tom, co jsem osobně věnovala několik dnů, kdy jsem sledovala různé pořady o jídle, jsem skutečně změnila svůj jídelníček.
Strávila jsem mnoho hodin tím, že jsem si informace z různých dokumentů a článků ověřovala v několika zdrojích, protože se mi skutečně z počátku nechtělo věřit informacím, které budu postupně uvádět v této rubrice.
Věřím, že tyto informace budou pro Vás inspirující a pomohou Vám na Vaší cestě. Pokud byste potřebovali nějaké informace nebo chtěli své poznatky se mnou sdílet, budu moc ráda, pokud mi napíšete mailík.
Přeji Vám mnoho trpělivosti na cestě za poznáním toho, co skutečně jíme ,o)
Leonel